Norra Kyrkslätts Pensionärer r.f

Rockande Bröder

23,7 2022 på Lurens Sommarteater

Buss från Velins kl 11:00 till Servicehuset  kl 11:15 och sen via Masaby Bibliotek kl 11:45 till Lurens 

Vi Äter lunch på Kungsvägen samt besöker Brunbergs i Borgå.

Kostar 70 euro/person.

Kontakta Anita 0505286136

 

Sommaren 2022 uppförs en verklig klassiker på Lurens sommarteater, nämligen Aleksis Kivis Sju bröder. Det är inte fråga om vilka bröder som helst för sommarens regissör och dramaturg Oskar Silén har gett klassikern en riktigt rockig twist. Silén, som tidigare regisserat publikframgångarna Sällskapsresan, Djungelboken och Annie Mästerskytten på Lurens, har flyttat handlingen till nutid och försett föreställningen med bekant musik i olika stilar såsom pop, rock och motown. Samtidigt har han tonat ner grabbigheten i Kivis text genom att skriva om persongalleriet till en brödra- och systraskara.

– Det är en berättelse om att växa och frigöra sig från dagens jäkt med allt från sociala medier till prestationskrav. En berättelse där man gör det genom att fly ut i naturen för att hitta sig själv. Dagens människor tycker att man förenas med naturen när man åker till stugan med alla bekvämligheterna eller när man via friluftsbodens hightech-avdelning med en somestinn smarttelefon i fickan ger sig ut på vandring i en halvurban skogspark. I den här berättelsen söker man något mera.

För första gången uppförs samma pjäs för tredje gången på Lurens sommarteater. Säsongerna 1968 och 1969 uppfördes Sju bröder i Börje Lampenius regi på teatern. Det var en klassisk uppsättning, i sommar kan vi vänta oss något nytt.

– Jag har gjort Kivis geniala text mera lättförståelig och förkortat de längsta fraserna. Såklart med respekt för Kivis hantverk och hans briljanta uttryckssätt. Vi kommer att med teaterlekens hjälp ge denna klassiker en ny dimension som också är komisk och berörande. Grundbudskapet är ju trots allt precis lika aktuellt i dag som i slutet av 1800-talet, säger Silén.