Norra Kyrkslätts Pensionärer r.f

Sommarbrev till Norra Kyrkslätts pensionärer                                                  Juni 2021                                                                                                                      

 

När jag skriver till er, en dag i början av juni kommer jag ihåg dagen då vi som barn har sjungit ”den blomstertid nu ”ko ommer” vilket var min absoluta favoritpsalm. För nu börjar det långa härliga sommarlovet. Tänk att somrarna då var vackra och vattnet varmt i träskena i Kyrkslätt.

Hoppas ni kan känna något av de gamla sommarminnena från barndomen, då vi denna vår efter en tung korona-vinter äntligen når sommaren. Vaccinationerna har löpt vidare och de flesta har även fått den andra vaccinationssprutan.

Vi äldre bör ta oss i kragen och våga börja röra på oss , få upp humöret och njuta av sommaren och möjligheterna att kunna träffas och umgås med våra släktingar och vänner.

Vi i föreningen ordnar följande verksamhet under sommaren,

Tisdagen den 22 juni samlas vi i Wohls gårds vackra trädgård för att sjunga. Både körsånger och allsånger. Vi börjar kl. 18 och sjunger ca en timme. På repertoaren har vi ett urval härliga sommarsånger som garanterat får oss på gott humör. Begränsat antal biljetter från Luckan.

Endags bussresa till Teijo och Salo ordnas torsdagen den 8 juli med start kl 9.00 från sportplanen i Kyrkslätts centrum. Mera information på föreningens hemsida, KS föreningsspalten och av Anita Linden tel 050 5286136 som tar emot anmälningarna.

En endags hemlig resa ordnas onsdagen den 25.8, Gittan informerar närmare då alla detaljer klarnat i KS föreningsspalten och föreningens hemsida.  Gittan tar emot anmälningar tel 050 3535105

Vi spelar eller tränar boule eller petanque, måndagar och torsdagen kl 14 på Kusas sandplan vid Kyrkslätts järnvägsstation. Man kan delta stadigvarande eller enbart komma in för att bekanta sig med de övriga deltagarna och med spelet. Det är lika skojigt varje gång. Mera information av Bjarne Åkerlund tel 0400 565546

På hösten har vi en massa kul grejer som väntar, allt som vi varit tvungna att skjuta framåt. Styrelsen samlas i augusti för att planera höstens verksamhet.

På höstens första månadsträff onsdagen den 1.9 firar vi 2020 årets jubilarer med en födelsedagsfest som är öppen för alla medlemmar. Vi bjuder på Teater med Rampfeber samt kaffe och kaka och så sjunger vi alla tillsammans för jubilarerna.

Föreningen fyllde 40 år 2020, vi firar jubileet tillsammans med våra medlemmar i Stallet på Wohls gård och Ninas catering fredagen den 22.10.2021 kl 13-17 med en god bit mat, Håkan Wikman som konferencier, lite tal, mera sång och musik. Supekort kommer att säljas för 30 euro.

Förutom föreningens verksamhet har vi många ”smultronställen” i vår kommun som jag rekommenderar er att besöka under sommaren här följer två exempel,

Marthorna ordnar allsångsafton ute på Stor-Raulas gård 15.6.kl 18.00. Kaffe med tilltugg till salu.  Sommarcafe på Bobäck Fbk ute, på onsdagar 30.6 – 18.8  kl 16-20

 

Jag önskar er alla en trevlig sommar med bra väder för var och en samt hälsa och gott humör.

Ulf Kjerin, Ordförande