Norra Kyrkslätts Pensionärer r.f

 

Höstvandring på Linlo 

 

En grupp från Norra Kyrkslätts Pensionärer gjorde en höstvandring till kommunens friluftsområde Linlo. Bron har förnyats under sommaren och vi var alla nyfikna på att få anträda den.

Linlo har ståtliga granar och härligt krokiga tallar, en del har dock sett sina bästa dagar och torkat stående, ett eldorado för både spillkråkan och större hackspetten. Massor med insekter att kalasa på. En hel del kullfallna träd låg som ett bevis på hur stormvindarna kan vara kraftiga.

Vår ledare Mita Baarman hade lyckats välja en strålande dag med solsken och lugnt väder vilket vi fick njuta av.

Vi promenerade först minst en timme över berg och dalar, genom mörka skogar, längs med stränder, broar, små öar och vilda skogar.

Efter det fann vi en liten oas, med ett grillhus och stadiga bord och bänkar alldeles vid vattenbrynet på en naturskön plats.

Matsäcken som vi alla hade packat med oss hade strålande åtgång, grillkorv, smörgås och kaffe och sedan rieska som gräddades på öppen eld. Rieskan bestod av rågmjöl, vatten, en gnutta salt och så rikligt med rårörda lingon, plus lite socker kom det nog med också. Serverades med smakliga smältostar.

Mita som utbildat sig till vildmarksguide berättade om promenaderna i svenska Sarekoområdet, vildmark med ordentliga fjälltoppar på 2000 m som kunde ta upp till en vecka.

Vi önskar att kommunen skulle sätta upp tydlig skyltning på stigarna, göra några handikappvänliga stigar samt bygga några säkrare spångar, broar och trappor så att man kan ha en trevlig och trygg promenad.

Vandringen var dock lyckad och det blir säkert många fler och framförallt är Linlo ett lämpligt mål för våra familjer med barnbarn. Det finns mycket att se och uppleva på Linlo. Helst ska utfärden förstås ske med torra skor och inga vilsegångna personer, men den här gången var det dubbelbonus på utfärden! 

Foto Per-Olof Munck